ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΥΣΗΣ ΚΕΡΙΩΝ

1)  Πριν ανάψετε ένα κερί, αφαιρέστε τη συσκευασία του.

2) Τοποθετείστε τα κεριά σε όρθια και σταθερή βάση (όχι απευθείας σε μάρμαρο ή γυαλί), ώστε να αποφευχθεί τυχόν πτώση του κεριού. Μην καίτε τα κεριά ποτέ χωρίς βάση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη βάση που συνοδεύει το κερί.

3) Μην τοποθετείτε τα κεριά στο άμεσο ηλιακό φως, ούτε επάνω ή κοντά σε πηγή θερμότητας (τζάκι, καλοριφέρ),  διότι αυτό μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο καύσης του κεριού. Να θυμάστε ότι τα ηλεκτρικά αντικείμενα, όπως π.χ. οι τηλεοράσεις, μπορεί επίσης να θερμανθούν και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πηγή θερμότητας.

4) Μην καίτε κεριά πάνω ή κοντά σε οποιοδήποτε σημείο που μπορεί να πάρει φωτιά. Θα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από έπιπλα, κουρτίνες, κλινοσκεπάσματα, χαλιά ή μοκέτες, βιβλία, χαρτιά, εύφλεκτα διακοσμητικά  κ.λ.π.

5) Μην τοποθετείτε κεριά σε σημεία που δημιουργείται ρεύμα αέρος.  Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η ταχεία, ανομοιόμορφη καύση, η αύξηση του μεγέθους της φλόγας, η δημιουργία κάπνας και στο να γίνει εστία πυρκαγιάς. Προσοχή στα παράθυρα, τις πόρτες και τα κλιματιστικά.

6) Μην αφήνετε ποτέ ένα κερί να καίει χωρίς επίβλεψη. Θα πρέπει να βρίσκεται πάντα εντός του οπτικού σας πεδίου.

7) Να περικόπτετε πάντα το φυτίλι σε περίπου 5χιλιοστά πριν το άναμμα του κεριού και πριν από κάθε επόμενη καύση. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγεται η δημιουργία κάπνας. Κατά την διάρκεια που είναι αναμμένο το κερί, αν η φλόγα δυναμώσει, σβήστε το και κόψτε λίγο ακόμα το φυτίλι. Αν η φλόγα πάει να σβήσει, ανασηκώστε προσεκτικά το φυτίλι με ένα μεταλλικό αντικείμενο.

8) Μην μετακινείτε το κερί όταν καίγεται ή όταν είναι ακόμα ζεστό. Το καυτό και υγρό κερί μπορεί να χυθεί και να δημιουργήσει λεκέδες που δεν καθαρίζονται εύκολα και ενδεχομένως σοβαρά εγκαύματα.

9) Μην αφήνετε τα σβησμένα κεριά στο αυτοκίνητο για πολλές ώρες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

10) Μην τοποθετείτε τα κεριά το ένα πάνω στο άλλο.

11) Αφήνετε τουλάχιστον 20εκατοστά απόσταση μεταξύ των κεριών που καίνε ταυτόχρονα. Ιδιαίτερα όταν τα κεριά καίνε πάνω σε ράφια, πρέπει να υπάρχει διάκενο τουλάχιστον 30εκατοστά στο επάνω μέρος της φλόγας και του ραφιού.

12) Σβήνετε πάντα καλά τη φλόγα. Ο καλύτερος τρόπος για να σβήσετε ένα κερί είναι να βουτήξετε με ένα μεταλλικό αντικείμενο το φυτίλι στην υγρή μάζα και να το σηκώσετε όρθιο πάλι αμέσως. Μπορείτε να σβήσετε ένα κερί και με το ειδικό σβηστήρι κεριών. Μην φυσάτε και μην χρησιμοποιείτε ποτέ υγρό για να σβήσετε τη φλόγα. Το νερό μπορεί να προκαλέσει πιτσίλισμα του καυτού κεριού.

13) Μην σβήνετε το κερί κοντά σε παιδιά και κατοικίδια.

14) Μην καίτε το κερί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 3ωρών συνεχόμενα (κάθε φορά).

15) Πάντα να σβήνετε το κερί όταν η φλόγα πλησιάσει την χειροποίητη διακοσμημένη επιφάνεια.

16) Δεν πρέπει να υπάρχουν εύφλεκτα αντικείμενα εντός της "λιμνούλας" του κεριού, όπως σπίρτα, έντομα ή εύφλεκτα διακοσμητικά, γιατί μπορεί να αναφλεχθούν και να προκαλέσουν υπερθέρμανση του κεριού και αύξηση του μεγέθους της φλόγας του.

17) Κάποια κεριά περιέχουν εύφλεκτα υλικά, μέσα στο σώμα τους, π.χ. αποξηραμένα λουλούδια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην αναφλεχθούν αυτά τα υλικά.

18) Μην αφήνετε τα σβησμένα κεριά κοντά σε παράθυρο ή σε εστίες θέρμανσης, γιατί αλλοιώνετε το σχήμα και το χρώμα τους.

19) Αν το κερί καίγεται μονόπλευρα, γυρίστε προσεκτικά με ένα μεταλλικό αντικείμενο το φυτίλι από την άλλη πλευρά.

20) Αν τύχει και κόψετε περισσότερο το φυτίλι με αποτέλεσμα να είναι κοντό και να ατροφεί η φλόγα, αδειάστε προσεκτικά τη λιωμένη σόγια και βεβαιωθείτε ότι το φυτίλι είναι ένα εκατοστό πάνω από ότι απέμεινε. Μπορείτε ακόμα να αφαιρέσετε και κερί περιμετρικά από την κορυφή γύρω από το φυτίλι.

21) Για τα επιπλέοντα κεριά μην χρησιμοποιείτε ποτέ γυάλινα αντικείμενα σφαιρικού σχήματος. Τοποθετήστε τα επιπλέοντα κεριά σε ίσια ή κυλινδρικού σχήματος γυάλινα αντικείμενα, όπου περιέχουν νερό. Εάν βάλετε το επιπλέον κερί πολύ χαμηλά σε ψηλό ποτήρι ή γυάλινο δοχείο θα περιοριστεί η παροχή του σε οξυγόνο και δεν θα καίει καλά.

22) Μπορείτε να αφήσετε τα επιπλέοντα κεριά να σβήσουν μόνα τους.

23) Ο χώρος που βρίσκεται ένα αναμμένο κερί να είναι καλά αεριζόμενος, αλλά μακριά από ρεύματα αέρος.

24) Αν χυθεί κερί σε κάποια επιφάνεια, αφήστε το να παγώσει και μετά μπορείτε να το αφαιρέσετε πολύ εύκολα με ένα μεταλλικό αντικείμενο ή με το χέρι σας, ή μπορείτε να το καθαρίσετε με ζεστό νερό και υγρό πιάτων.

 

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση στα προϊόντα της Natural Candles.