ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ) ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ NEWSLETTER

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1. Το παρόν έγγραφο (στο εξής: „Κανονισμός” καθορίζει τους λεπτομερείς κανόνες για την παροχή της υπηρεσίας "newsletter" από την "Natural Candles" με έδρα την Νικολάου Πλαστήρα 60,Λυκόβρυση, Αθήνα, καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ με αριθμό μητρώου: 149251701000, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλέφωνο επικοινωνίας: (+30)2107002816 - (εφεξής: „Πάροχος υπηρεσιών”).
 2. Η υπηρεσία Newsletter μπορεί να χρησιμοποιηθεί από φυσικό πρόσωπο ή από νομικό πρόσωπο που ενεργεί από πρόσωπο ή οργανωτική μονάδα χωρίς νομική προσωπικότητα, η νομοθεσία της οποίας παρέχει νομική ικανότητα και έχει πλήρη νομική ικανότητα (εφεξής: „Παραλήπτης”). Εάν ο Πελάτης είναι φυσικό πρόσωπο με περιορισμένη νομική ικανότητα, εάν υπάρχει τέτοια ανάγκη, συμφωνεί να αποκτήσει νομίμως την έγκυρη συναίνεση του νόμιμου αντιπροσώπου του για τη σύναψη Σύμβασης για την παροχή της υπηρεσίας Newsletter (εφεξής: „Σύμβαση”) και να παράσχει αυτή τη συγκατάθεση κατόπιν αιτήματος στον Πάροχο Υπηρεσιών, η συμφωνία έχει χαρακτήρα σύμβασης που συνάπτεται συνήθως σε μικρές τρέχουσες υποθέσεις της καθημερινής ζωής. Ο Πάροχος Υπηρεσιών δεν χρεώνει τους συνδρομητές για το ενημερωτικό δελτίο (Newsletter).
 3. Η χρήση της υπηρεσίας Newsletter (συμπεριλαμβανομένης της σύναψης της Συμφωνίας) απαιτεί την εκτέλεση από την συσκευή και από το σύστημα πληροφορικής που χρησιμοποιεί ο Παραλήπτης, τις ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις (1) ένας υπολογιστής, φορητός υπολογιστής ή άλλη συσκευή πολυμέσων με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στην περίπτωση των Παραλήπτων της υπηρεσίας Newsletter για τον συγκεκριμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου- κινητό τηλέφωνο, (2) πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, (3) πρόγραμμα περιήγησης στο Internet: Mozilla Firefox έκδοση 17.0 και νεότερη ή Internet Explorer έκδοση 10.0 και νεότερη, Opera έκδοση 12.0 και νεότερη, Google Chrome έκδοση 23.0 και νεότερη, Safari έκδοση 5.0 και νεότερη, (4) συνιστώμενη ελάχιστη ανάλυση οθόνης: 1024x768, (5) ενεργοποίηση cookies και υποστήριξη Javascript στο πρόγραμμα περιήγησης, (6) έγκυρη / ενεργή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, (7) πληκτρολόγιο ή άλλη συσκευή κατάδειξης που επιτρέπει τη σωστή συμπλήρωση των ηλεκτρονικών εντύπων.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ NEWSLETTER

 1. Η υπηρεσία Newsletter, που παρέχεται κατόπιν αιτήματος του Παραλήπτη μετά τη σύναψη της Σύμβασης, περιλαμβάνει:
 2. Παραλαβή από τους Παραλήπτες που έχουν παράσχει στον Πάροχο Υπηρεσιών τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους με ηλεκτρονικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων αυτοματοποιημένων συστημάτων κλήσης, εμπορικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Παρόχου Υπηρεσιών και των εταίρων του Παρόχου Υπηρεσιών (του οποίου η τρέχουσα λίστα δίνεται στον Ιστότοπο), συμπεριλαμβανομένων ιδίως των πληροφοριών για την τρέχουσα προσφορά τους, τις προσφορές, τις εκπτώσεις και εκστρατείες προώθησης.
 3. Παραλαβή από τους Παραλήπτες που έχουν παράσχει στον Πάροχο Υπηρεσιών δεδομένα που περιλαμβάνουν το όνομα, το επώνυμό τους, την διεύθυνση, τον ταχυδρομικό κώδικα, την πόλη, τη χώρα, και ειδικότερα δημιούργησαν παραγγελία ή λογαριασμό στη διεύθυνση της "Natural Candles" (εφεξής: „Ιστοσελίδα”), μέσω ταχυδρομείου εμπορικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Παρόχου Υπηρεσιών και των συνεργατών του Παρόχου Υπηρεσιών (του οποίου η τρέχουσα λίστα δίνεται στον Ιστότοπο), συμπεριλαμβανομένων ιδίως των κουπονιών ή των αποκλειστικών διαφημιστικών προσφορών.
 4. Παραλαβή από τους Παραλήπτες που έχουν παράσχει στον Πάροχο Υπηρεσιών τον αριθμό τηλεφώνου τους, συμπεριλαμβανομένων αυτοματοποιημένων συστημάτων, εμπορικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Παρόχου Υπηρεσιών και των συνεργατών του Παρόχου Υπηρεσιών (του οποίου η τρέχουσα λίστα δίνεται στον Ιστότοπο), συμπεριλαμβανομένων ιδίως των πληροφοριών σχετικά με τις τρέχουσες προσφορές, τις εκπτώσεις και τις εκστρατείες προώθησης.
 5. Η χρήση της υπηρεσίας Newsletter είναι δυνατή αφού ολοκληρωθούν τα επόμενα βήματα από τον Παραλήπτη:
 1. Παροχή τουλάχιστον της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο κατάλληλο πεδίο της Ιστοσελίδας ή σημείωση του κατάλληλου πλαισίου για την παραλαβή των εμπορικών πληροφοριών από το κατάλληλο κανάλι.
 2. Αποδοχή των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο ενεργοποίησης που αποστέλλει ο Πάροχος Υπηρεσιών στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχει ο Παραλήπτης (η στιγμή έναρξης της υπηρεσίας Newsletter).

       6. Η υπηρεσία Newsletter παρέχεται για αόριστο χρονικό διάστημα.

       7. Ο Παραλήπτης υποχρεούται ειδικότερα:

 1. Να παρέχει στον Πάροχο Υπηρεσιών μόνο πραγματικά και όλα τα απαραίτητα δεδομένα του Παραλήπτη υπηρεσίας.
 2. Επικαιροποιεί άμεσα τα δεδομένα που παρέχονται στον Πάροχο Υπηρεσιών σε σχέση με τη σύναψη της Σύμβασης.
 3. Να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που παρέχει ο Πάροχος Υπηρεσιών κατά τρόπο συμβατό με τις διατάξεις του ισχύοντος Κανονισμού και χωρίς να παραβιάζει τα δικαιώματα τρίτων, τις διατάξεις του Κανονισμού, καθώς και τις αρχές της κοινωνικής συμπεριφοράς που υιοθετήθηκαν, ιδίως δε την μη-παράδοση παράνομου περιεχομένου.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 1. Τα προσωπικά δεδομένα του Παραλήπτη υποβάλλονται σε επεξεργασία από τον Πάροχο Υπηρεσιών ως διαχειριστή προσωπικών δεδομένων για την παροχή της υπηρεσίας Newsletter.
 2. Η παροχή προσωπικών δεδομένων από τον Παραλήπτη είναι προαιρετική αλλά απαραίτητη για τη χρήση της υπηρεσίας Newsletter, με την επιφύλαξη της παραγράφου 3 κατωτέρω.
 3. Ο Πάροχος Υπηρεσιών επιτρέπει στους Παραλήπτες να χρησιμοποιούν την υπηρεσία Newsletter με ανώνυμο τρόπο όταν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχεται από τον Παραλήπτη δεν επιτρέπει την ταυτοποίηση του Παραλήπτη υπηρεσίας και ο Παραλήπτης υπηρεσίας δεν παρέσχε στον Πάροχο Υπηρεσιών άλλα προσωπικά δεδομένα.
 4. Ο Παραλήπτης της υπηρεσίας έχει το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά του δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης για έκδοση αντιγράφου, αίτησης διόρθωσης, περιορισμού της επεξεργασίας ή διαγραφής των δεδομένων και παραιτήσεως από το newsletter, μεταβιβάζοντας τα προσωπικά του δεδομένα, π.χ. σε άλλον διαχειριστή, υποβάλλοντας καταγγελία στον Πρόεδρο του Γραφείου Προστασίας Δεδομένων.
 5. Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων περιέχονται στο σημείο "Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων" που είναι διαθέσιμη στον Ιστότοπο.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΧΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αποκλειστικά δικαιώματα σε όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των έργων κατά την έννοια του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων του ν. 2121/1993 (ΦΕΚ Α’ 25/ 4-3-1993, όπως τροποποιήθηκε), που διατίθενται από τον Πάροχο Υπηρεσιών ή συνεργατών του Παρόχου Υπηρεσιών, ιδίως πνευματικά δικαιώματα, ανήκουν στον Πάροχο Υπηρεσιών ή σε φορείς με τους οποίους ο Πάροχος Υπηρεσιών έχει συνάψει τις κατάλληλες συμφωνίες. Ο Παραλήπτης δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα προαναφερθέντα χωρίς χρέωση μόνο για προσωπική χρήση και μόνο για τη σωστή χρήση της υπηρεσίας Newsletter σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρήση των παραπάνω με διαφορετικό τρόπο επιτρέπεται μόνο με ρητή προηγούμενη συγκατάθεση που έχει χορηγηθεί από την εξουσιοδοτημένη προς τούτο οντότητα, με γραπτή διαβεβαίωση της άλλως είναι άκυρη και δεν φέρει έννομες συνέπειες.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ

 1. Ο Παραλήπτης μπορεί να υποβάλει καταγγελία σχετικά με την υπηρεσία Newsletter με τη μορφή παραπόνου.
 2. Η απάντηση στο παράπονο από τον Πάροχο Υπηρεσιών πραγματοποιείται αμέσως, το αργότερο εντός 30 ημερών από την ημερομηνία υποβολής του.
 3. Τα παράπονα που σχετίζονται με την παροχή της υπηρεσίας Newsletter μπορούν να υποβληθούν, για παράδειγμα, ηλεκτρονικώς στην ακόλουθη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
 4. Προκειμένου να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση της εγγύησης, παρακαλούμε αναφέρετε το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας του καταγγέλλοντος καθώς και μια περιγραφή των λόγων που δικαιολογούν το παράπονο.
 5. Ούτε ο Πάροχος Υπηρεσιών ούτε οι υπάλληλοί του, οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποί του και οι πληρεξούσιοί του, δεν ευθύνονται έναντι του Παραλήπτη που δεν είναι καταναλωτής, των υπεργολάβων του, των υπαλλήλων του, των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων και / ή των πληρεξουσίων για τυχόν ζημιές, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας κερδών, εκτός εάν η ζημία προκλήθηκε εκ προθέσεως από αυτούς. Σε κάθε περίπτωση, καθορίζοντας την ευθύνη του Παρόχου Υπηρεσιών, των υπαλλήλων του, των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων ή / και των πληρεξουσίων, η ευθύνη αυτή σε σχέση με τον Παραλήπτη που δεν είναι καταναλωτής, ανεξάρτητα από τη νομική βάση είναι περιορισμένη - τόσο ως μέρος μιας μόνο αξίωσης όσο και για όλες τις απαιτήσεις στο σύνολο - μέχρι διακόσια πεντήντα (250) ευρώ.

ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

 1. Ο Παραλήπτης μπορεί ανά πάσα στιγμή και χωρίς να δώσει οποιοδήποτε λόγο να διαγραφεί από την υπηρεσία Newsletter (παραίτηση από την υπηρεσία), ιδίως κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο απενεργοποίησης σε κάθε email που αποστέλλεται στον Παραλήπτη στο πλαίσιο της υπηρεσίας Newsletter.
 2. Ο Πάροχος Υπηρεσιών μπορεί να τερματίσει τη Σύμβαση ανά πάσα στιγμή με προειδοποίηση ενός μήνα για σημαντικούς λόγους που θεωρούνται ως (κλειστός κατάλογος):
 3. Αλλαγή των νομικών διατάξεων που ρυθμίζουν την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον Πάροχο Υπηρεσιών, που επηρεάζουν τα αμοιβαία δικαιώματα και υποχρεώσεις που ορίζονται στη Σύμβαση ή μεταβάλλουν την ερμηνεία των παραπάνω διατάξεων ως αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων ή συστάσεων κατάλληλων για το συγκεκριμένο τομέα γραφείων ή οργανισμών.
 4. Αλλαγή στον τρόπο παροχής υπηρεσιών αποκλειστικά για τους τεχνικούς ή τεχνολογικούς λόγους (ιδίως, ενημέρωση των τεχνικών απαιτήσεων που αναφέρονται στον παρόντα Κανονισμό).
 5. Αλλαγή του πεδίου εφαρμογής ή της παροχής υπηρεσιών στις οποίες εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού, εισάγοντας νέες, τροποποιώντας ή αποσύροντας από τον Πάροχο Υπηρεσιών τις υπάρχουσες λειτουργίες ή υπηρεσίες που καλύπτονται από τον Κανονισμό.
 6. Η δήλωση του Παρόχου Υπηρεσιών με περιεχόμενο που ορίζεται παραπάνω, αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέχει ο Παραλήπτης κατά την εγγραφή στην υπηρεσία Newsletter.
 7. Ο Πάροχος Υπηρεσιών μπορεί να τερματίσει τη Σύμβαση με προειδοποίηση επτά ημερών ή να αρνηθεί περαιτέρω δικαιώματα χρήσης της υπηρεσίας Newsletter καθώς και να περιορίσει την πρόσβαση σε κάποιο ή σε όλο το περιεχόμενο, για σημαντικούς λόγους πχ. βαριάς παραβίασης από τον Παραλήπτη αυτού του Κανονισμού, δηλαδή σε περιπτώσεις όπου ο Παραλήπτης υπηρεσίας (κλειστός κατάλογος).
 8. Ο Κανονισμός είναι το συμβατικό πρότυπο κατά την έννοια των διατάξεων περί προστασίας του καταναλωτή (ΥΑ 5338/2018 ΦΕΚ Β’ 40/ 17-1-2018).
 9. Ο Πάροχος Υπηρεσιών μπορεί να αλλάξει αυτόν τον Κανονισμό σε περίπτωση τουλάχιστον ενός από τους παρακάτω σημαντικούς λόγους (κλειστός κατάλογος):
 1. Αλλαγή των νομικών διατάξεων που ρυθμίζουν την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον Πάροχο Υπηρεσιών, που επηρεάζουν τα αμοιβαία δικαιώματα και υποχρεώσεις που ορίζονται στη Σύμβαση ή μεταβάλλουν την ερμηνεία των παραπάνω διατάξεων ως αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων ή συστάσεων κατάλληλων για το συγκεκριμένο τομέα γραφείων ή οργανισμών.
 2. Αλλαγή στον τρόπο παροχής υπηρεσιών αποκλειστικά για τους τεχνικούς ή τεχνολογικούς λόγους (ιδίως, ενημέρωση των τεχνικών απαιτήσεων που αναφέρονται στον παρόντα Κανονισμό).
 3. Αλλαγή του πεδίου εφαρμογής ή της παροχής υπηρεσιών στις οποίες εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού, εισάγοντας νέες, τροποποιώντας ή αποσύροντας από τον Πάροχο Υπηρεσιών τις υπάρχουσες λειτουργίες ή υπηρεσίες που καλύπτονται από τον Κανονισμό.

     10. Σε περίπτωση τροποποίησης του Κανονισμού, ο Πάροχος Υπηρεσιών θα θέσει στην διάθεση ένα ενιαίο κείμενο του Κανονισμού με δημοσίευση στην Ιστοσελίδα και μέσω μηνυμάτων που θα αποστέλλονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού                           ταχυδρομείου που δόθηκε από τον Παραλήπτη της υπηρεσίας κατά την εγγραφή στην υπηρεσία Newsletter.

     11. Η τροποποίηση του Κανονισμού τίθεται σε ισχύ μετά από 14 ημέρες από την ημερομηνία αποστολής πληροφοριών σχετικά με την αλλαγή. Ο Παραλήπτης υπηρεσίας έχει το δικαίωμα για τερματισμό της Σύμβασης εντός 14 ημερών από την                   ημερομηνία κοινοποίησης της αλλαγής του Κανονισμού.

 ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1. Ο Κανονισμός αυτός διατίθεται επίσης στην ιστοσελίδα της Natural Candles και ισχύει από 01.05.2019.
 2. Η Σύμβαση συνάπτεται στην ελληνική γλώσσα.
 3. Η ενοποίηση, η ασφάλεια και η πρόσβαση σε ουσιώδεις διατάξεις της Σύμβασης εκτελείται με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δόθηκε από τον Παραλήπτη της υπηρεσίας κατά την εγγραφή στην υπηρεσία Newsletter.
 4. Το εφαρμοστέο δίκαιο στη Σύμβαση είναι το δίκαιο της Δημοκρατίας της Ελλάδας και τα δικαστήρια, εκτός εάν προβλέπεται διαφορετικά στις υποχρεωτικές νομικές διατάξεις.